..

Nisam stvorena za zajedništva. Što god dotaknem, ja uništim. Bili to obični materijalni predmeti ili ljudi. Nisam stvorena za bilo kakvu vrstu veza. Da li se radilo o prijateljima, ljubavnim vezama ili porodici. Izgubila sam mnoge ljude u svom životu, nenamjerno ili namjerno. Nosim u sebi odbojnost, svadljivost i strah. Savršena kombinacija da ko god se nađe u mojoj blizini, poželi da ode. Nisam nikog zaustavljala. Zašto bih ako su već bili povrijeđeni? Uvijek su me učili da treba biti sa ljudima fin, da se treba družiti, da ne možeš biti sam. Ali sam iz nekog razloga uvijek povrjeđivala drage osobe. Uvijek bih odgurala sve od sebe kada bih imala problem.
Početak 2015 je bio period kada sam ubila. Mnoge ljude, sebe. Znate kakav je osjećaj kada sve umre? Kada razmišljate o samoubistvu? Kada vam dani prolaze a da niste ni svjesni toga? Ko to nije osjetio, ja se nadam da ni neće.
Uvijek sam se pitala zašto ja to tjeram ljude od sebe? Zašto uvrijedim one koji su mi najbliži i najdraži? Zašto uporno pokušavam da živim sama kada su me učili da sam ne možeš biti? Zašto svoje veze prekidam onda kada osjetim vezivanje? Zašto bježim od svakog ko mi želi pomoći? I zašto plačem zbog toga što ne znam sa ljudima? Ne znam kada treba pričati, a nekada ne znam kada treba ušutjeti. Ne znam čitati ljude, ne znam se ponašati sa njima. I razmišljam, ako bih otišla, svi oni problemi koje donosim dragim ljudima bi nestali. Možda bi im bilo žao jedan period, ali navikli bi. Poželite li kada da odustanete? Razmišljate li možda kada kako bi bilo da nikada niste ni rođeni? Ja razmišljam. Jer da me nema, ne bi bilo ni suza u očima dragih ljudi. Neuklopljiva sam u ovu slagalicu koju zovete život.

dellilah
Ne bojim se drugih boja, sjena, gužve ili pak samoće. I kako je divno kada površinu koja me iščekuje ispunim svojom pobjedničkom vatrom!- Orhan Pamuk

Komentariši