Zovem se Crvena

MOJI LINKOVICrvenih:56407

"I'm not crazy. My mother had me tested."

Posts

28.03.2017.

O tetkama i porodici

Imam 5 tetki. 4 sa očeve strane i 1 sa mamine. Sa očeve strane od porodice skoro nikog ne volim. Samo tu jednu tetku i njene 2 kćerke. I čovjeka i djecu od te jedne kćerke. I to je to. Ovo ostalo bolje da mi nije pred očima.

Kada pričamo o rodbini sa mamine strane, njih sve volim. Od najmlađeg do najstarijeg. Pogotovo maminu sestru. Ona mi je ko druga majka, savjetuje me, brine o meni, pomaže mi na svaki mogući način na koji može. Iako nije tu, bude u Americi, i svake 2 godine ovamo dolazi. Ali to nas ne sprečava da pričamo na skype ili da se dopisujemo na viberu. A njen čovjek i sin (tetak i rođak mi, logično) su najbolji. Stvarno, tetak se brine svaki put kad idem negdje, daje mi savjete kad budem išla u Njemačku, savjetuje me o momcima.. Njih dvoje su mi kao drugi majka i otac.

Ovi sa očeve strane gledaju samo kako će koga zajebat i kako će kako sa kim posvađat. A da ne pričam o nenama. Ova mamina je sunašce, cvjetić krhki, kontam sve kosti ću joj polomiti kad je zagrlim. Ona je onaj tip nene koji te tjera da jedeš i plete ti čarape, nosi dimije i šamiju, klanja svaki namaz i ima onog starog smederevca u maloj sobici na kojem vječito neki lonac.
Dok je ova druga vještica ipo. Uvijek je favorizovala unučad. Sestra i ja smo bile na zadnjem mjestu uvijek iako smo uvijek nas dvije tu bile za nju. I dan danas. A vjerujte da nije zaslužila ni selam da joj nazovem kad je vidim na dvorištu. Ali eto. A sad ta unučad što ih je favorizovala ni ne zovu je da je pitaju kako je a da ne pričam o dolasku.

Uglavnom. Porodica mi je kao španska serija. Ima svega, od prevara, tuče, pijanstva, bježanja od kuće, prijave policiji... Da ne nabrajam sve, mogla bih se jako dugo zadržat onda.