Zovem se Crvena

MOJI LINKOVICrvenih:56407

"I'm not crazy. My mother had me tested."

Posts

06.04.2017.

O novom početku

U ponedjeljak sam stigla sa koferom i torbom u novi grad. Namučila sam se plaho dok nisam se smjestila u sobu ali dobro, vrijedilo je. Odmah smo prvi dan imali sastanke, potpisivanje ugovora a mi onakvi iscrpljeni, putovali 24h, jedva gledali na oči. Ali prošlo je i to.

Drugi dan našeg boravka imali smo opet sastanke sa bankom i osiguranjem. To smo završili do nekih 15h i posle smo imali fore da lutamo i istražujemo. Grad je prelijep, baš nekako mjesto gdje možeš sebi izgraditi da se osjećaš kao kod kuće.

Treći dan boravka smo imali prvi čas njemačkog jezika i posle toga smo imali obilazak klinike i upoznavanje sa novim kolegama. Nemam riječi za njih. Svi nam izlaze u susret što se tiče jezika, ponavljaju i više puta ako im kažemo da nešto ne razumijemo, objašnjavaju sve i nije im teško. Posle toga opet smo imali fore da lutamo, odemo na prelijepo jezero gdje smo popili kafu i ostatak dana proveli hodajući i umorni došli u stan. Zaspala sam oko pola 11.

Jutros sam ustala u 5h. Dok sam se spremila, krenula sam sa ovom kolegicom u pola 6 na posao. Iako nam je klinika jako blizu stana. U 6 smjena je počela. Za kliniku i za sam moj odjel nemam riječi. Sve je najnovija oprema, hodnici, sobe.. ma sve.
Nakon umornog dana, opet smo otišli hodat i skoro sam evo došla u stan umorna. Istuširam se i samo se bacim na krevet. Sutra sam druga smjena.