beats by dre cheap

O tetkama i porodici

Imam 5 tetki. 4 sa očeve strane i 1 sa mamine. Sa očeve strane od porodice skoro nikog ne volim. Samo tu jednu tetku i njene 2 kćerke. I čovjeka i djecu od te jedne kćerke. I to je to. Ovo ostalo bolje da mi nije pred očima.

Kada pričamo o rodbini sa mamine strane, njih sve volim. Od najmlađeg do najstarijeg. Pogotovo maminu sestru. Ona mi je ko druga majka, savjetuje me, brine o meni, pomaže mi na svaki mogući način na koji može. Iako nije tu, bude u Americi, i svake 2 godine ovamo dolazi. Ali to nas ne sprečava da pričamo na skype ili da se dopisujemo na viberu. A njen čovjek i sin (tetak i rođak mi, logično) su najbolji. Stvarno, tetak se brine svaki put kad idem negdje, daje mi savjete kad budem išla u Njemačku, savjetuje me o momcima.. Njih dvoje su mi kao drugi majka i otac.

Ovi sa očeve strane gledaju samo kako će koga zajebat i kako će kako sa kim posvađat. A da ne pričam o nenama. Ova mamina je sunašce, cvjetić krhki, kontam sve kosti ću joj polomiti kad je zagrlim. Ona je onaj tip nene koji te tjera da jedeš i plete ti čarape, nosi dimije i šamiju, klanja svaki namaz i ima onog starog smederevca u maloj sobici na kojem vječito neki lonac.
Dok je ova druga vještica ipo. Uvijek je favorizovala unučad. Sestra i ja smo bile na zadnjem mjestu uvijek iako smo uvijek nas dvije tu bile za nju. I dan danas. A vjerujte da nije zaslužila ni selam da joj nazovem kad je vidim na dvorištu. Ali eto. A sad ta unučad što ih je favorizovala ni ne zovu je da je pitaju kako je a da ne pričam o dolasku.

Uglavnom. Porodica mi je kao španska serija. Ima svega, od prevara, tuče, pijanstva, bježanja od kuće, prijave policiji... Da ne nabrajam sve, mogla bih se jako dugo zadržat onda.

Zovem se Crvena
http://zovemsecrvena.blogger.ba
28/03/2017 19:32